EDUKACJA NA TALERZU

EDUKACJA NA TALERZU

Dzień Babci i Dzień Dziadka był okazją do przeprowadzenia warsztatów kulinarnych. Do naszej szkoły zaprosiliśmy dwie sympatyczne panie, zawodowo zajmujące się gotowaniem oraz właściwym odżywianiem.

Rozpuszczoną, gorzką czekoladę dzieci wlewały do specjalnych foremek. Następnie ozdabiały suszonymi owocami, orzechami, ziarnami oraz kokosem. Zrobiły też pralinki nadziewane musem owocowym. Mróz za oknem pozwolił szybko uzyskać właściwą konsystencję czekoladowych kulek.

Wspólna zabawa, wzbogacenie umiejętności kulinarnych i artystycznych oraz własnoręcznie wykonane prezenty dla Babci i Dziadka, będą zachętą do odkrywania nowych smaków i sekretów kuchni.

Zapraszamy do obejrzenia zdjęć z tych słodkich warsztatów! 🙂 

Wychowawczynie klas :

1 a, 2 b, 2 c, 3 b

Skip to content